Sosyal Medya

Kürsü

Türkiye’de Yaşayan Bir Müslüman Niçin Yılbaşı Kutlamaz

Türkiye’de yaşayan bir Müslüman, 15 Temmuz darbesinin püskürtülmesiyle Allah’ın bu memleketi nasıl bir uçurumun kenarından kurtardığını görüp “Eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.” (İbrahim, 14/7) ilahi uyarısı gereği, Allah’a büyük bir şükür olsun diye yılbaşı bahanesiyle düzenlenen günah ve azgınlık ayinlerinden uzak durur.



Türkiye’de yaÅŸayan bir Müslüman, memleketinde patlayan bombalarla ve terör saldırılarıyla ÅŸehit olan asker ve polis eÅŸlerinin ve yetimlerinin gözlerinden yaÅŸlar akarken, ÅŸehit analarının ağıtları kulaklarda yankılanırken, sınır içinde ve sınır dışında güvenlik güçleri ölümle burun burunayken “Müslümanların birbirini sevme ve desteklemedeki durumları bir beden gibidir. Bedenin bir uzvu rahatsız olursa, bedenin bütün organları rahatsız olur ve uykusu kaçar.” (Müslim) nebevi talimatı gereÄŸi kardeÅŸlerinin derdiyle dertlenir ve yılbaşı bahanesiyle sabaha kadar vur patlasın çal oynasın diyerek eÄŸlenmekten birazcık hayâ eder. 
 
Türkiye’de yaÅŸayan bir Müslüman, darbe, terör, ekonomik kriz, savaÅŸ tehdidi, bunca bela ve bunca musibetten sonra “Başınıza her ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoÄŸunu affeder.” (Åžura, 42/30) ilahi uyarısı gereÄŸi, kendi elleriyle iÅŸleyeceÄŸi günahlar nedeniyle yeni bela ve musibetlerle karşılaÅŸmamak için yılbaşı nedeniyle Allah’ın sınırlarını aÅŸmaktan çekinir. “Bir kavim kendi durumunu deÄŸiÅŸtirmedikçe Allah onların durumunu deÄŸiÅŸtirmez.” (Rad, 13/11) ayeti gereÄŸi günahlardan ve haramlardan uzak durarak önce kendi durumunu düzeltmeye gayret eder. 
 
Türkiye’de yaÅŸayan bir Müslüman, kavimleri helak eden içki, kumar, zina ve azgınlık gibi büyük günahların tamamının toplu halde iÅŸlenip, adeta insanlığın toptan Allah’a isyan yarışına girdiÄŸi bir gecede safını belli ederek, “Onlardan her birini günahları sebebiyle ansızın yakaladık. Kiminin üzerine taÅŸlar savuran rüzgârlar gönderdik. Kimini korkunç bir ses yakaladı. Kimini yerin dibine geçirdik. Kimini de suda boÄŸduk. Allah onlara zulmetmiyor, (onlar günahlarıyla) kendilerine zulmediyorlardı.’’ (Ankebut, 29/40)  Ä°lahi tehdidi gereÄŸi günahın dibine düşülen bu gece Rabbine sığınır.
 
Türkiye’de yaÅŸayan bir Müslüman bilir ki zalimler yılbaşı bahanesiyle Suriye’yi parçalamanın, Halep’i boÅŸaltmanın, Arakan’da Müslümanları diri diri yakmanın, Afrika’da aç bırakmanın, Gazze’de ambargo uygulamanın, BangladeÅŸ’te Müslüman liderleri daraÄŸaçlarında sallandırmanın ve ümmetimize karşı baÅŸlattıkları son emperyalist ve haçlı saldırının kutlamasını yapacaklar. Ä°ÅŸte bu nedenle “Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateÅŸ dokunur. Sizin Allah’tan baÅŸka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez.” (Hud, 11/113) Ä°lahi uyarısı gereÄŸi bu zalimlerin yılbaşı kutlamalarına katılarak onlara benzemekten ve meyletmekten korkar. 
 
Türkiye’de yaÅŸayan bir Müslüman, Efendimiz’in (s.a.s) “Sizler, kendinizden önce geçen milletlerin yoluna karışı karışına, arşını arşınına, tıpa tıp muhakkak uyacaksınız. O dereceye kadar ki, ÅŸayet onlar daracık bir keler deliÄŸine girmiÅŸ olsalar, siz de muhakkak onlara uyarak oraya gireceksiniz, onlara tabi olacaksınız.” (Buhari)  uyarısı gereÄŸi batılın peÅŸine takılmamak “Kim bir millete benzemeye çalışırsa, o da onlardandır”. (Ebu Davut) hadis gereÄŸi de batıla benzememek için her türlü yılbaşı kutlamasından uzak durduÄŸu gibi çevresine de bu konuda sürekli nasihatte bulunur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.